Gulášová polévka s dýní
Gulášová polévka s dýní. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 300g předního hovězího masa, 1 dýně hokaido, 1 konzerva sterilovaných loupaných rajčat, 3 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, pepř, ml. sladká paprika, 2 lžíce polohrubé mouky, jarní cibulka.
POSTUP PŘÍPRAVY. Maso si nakrájíme na 1 cm kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa. Orestujeme, přidáme ml. papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou 1 a 1/2 l a vaříme, když je maso skoro měkké přidáme sterilovaná rajčata, dýni oloupanou a nakrájenou na kostičky , jarní cibulku nakrájenou na kousky. V trošce vody rozkvedláme mouku a polévku zahustíme. Potom vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí.