Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Gulášová polévka s dýní

Gulášová polévka s dýní. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 300g předního hovězího masa, 1 dýně hokaido, 1 konzerva sterilovaných loupaných rajčat, 3 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, pepř, ml. sladká paprika, 2 lžíce polohrubé mouky, jarní cibulka.

POSTUP PŘÍPRAVY. Maso si nakrájíme na 1 cm kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa. Orestujeme, přidáme ml. papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou 1 a 1/2 l a vaříme, když je maso skoro měkké přidáme sterilovaná rajčata, dýni oloupanou a nakrájenou na kostičky , jarní cibulku nakrájenou na kousky. V trošce vody rozkvedláme mouku a polévku zahustíme. Potom vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí. 

Komentáře