Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Grilovaný filet z lososa

Postup: Jednotlivé filety lososa osolíme a opepříme z obou stran. Také přidáme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, vložíme do misky, kde zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso pak necháme 3 hodiny uležet v chladu. Mezitím si rozpálíme gril. Dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka a obě půlky zabalíme do silného alobalu. V alobalu pak dáme péct na gril asi na 1,5 hodiny.

Pak z grilu sundáme a dýni vydlabeme pomocí lžíce do mísy tak, aby zbyla jen slupka. Tyčovým mixérem dýni rozmělníme na pyré. Pyré vložíme na pánev, kterou dáme na gril. Ve stejnou chvíli na gril dáme také plátky lososa, které grilujeme z každé strany 3 minuty. Na pánvi mezitím dochutíme pyré solí, pepřem, šťávou z grapefruitu, třtinovým cukrem a špetkou mletého kmínu a muškátového oříšku.

Ingredience: 4 filety z lososa o váze 150g, 1 dýně, sůl, bílý pepř, 1 citron, špetka mletého kmínu, špetka muškátového oříšku, grapefruit, třtinový cukr, olivový olej.

Komentáře