Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Anglická omáčka

Anglická omáčka, na recept potřebujeme ½ l rybího vývaru, 60 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g žampionů, citrónová šťáva, petrželová nať, 0,1 l sladké smetany.

Ze stejného množství másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony pokapané citrónovou šťávou, osolíme a vaříme zvolna za stálého míchání na mírném ohni nejméně půl hodiny. Hotovou omáčku procedíme, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme a zjemníme máslem a sladkou smetanou. 

Komentáře