Dábelský pečený bůček
Dábelský pečený bůček, recepty. Dábelský pečený bůček. Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme na dno hlubšího plechu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Omytý bůček ze všech stran osolíme, opepříme, posypeme celým kmínem a položíme do pekáče na zeleninu.
Přidáme bobkový list a zalijeme pivem. Troubu rozehřejeme na 160 °C a bůček za občasného přelévání výpekem pečeme zhruba 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme z pekáče, z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku promícháme, zahustíme najemno nastrouhaným perníkem a podle chuti osolíme. 1 cibule 500 ml černé pivo 3 bobkový list kmín sůl pepř 50 g perník (strouhaný)
Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:
1kg libového bůčku
100 g mrkev
100 g petržel
100 g celer