Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Dábelský pečený bůček

Dábelský pečený bůček, recepty. Dábelský pečený bůček. Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme na dno hlubšího plechu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Omytý bůček ze všech stran osolíme, opepříme, posypeme celým kmínem a položíme do pekáče na zeleninu.

Přidáme bobkový list a zalijeme pivem. Troubu rozehřejeme na 160 °C a bůček za občasného přelévání výpekem pečeme zhruba 2 hodiny. Měkké maso vyjmeme z pekáče, z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku promícháme, zahustíme najemno nastrouhaným perníkem a podle chuti osolíme. 1 cibule 500 ml černé pivo 3 bobkový list kmín sůl pepř 50 g perník (strouhaný) 

Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny: 
1kg libového bůčku 
100 g mrkev 
100 g petržel 
100 g celer 

Komentáře