Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Jehněčí kotlety na grilu

Jehněčí kotlety na grilu. Ingredience: 4 jehněčí kotlety s kostí, 100g kompotovaných švestek, 150g rybízu, 2 chilli papričky, snítka rozmarýnu, špetka kardamonu, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50g másla Postup: Jehněčí kotlety můžeme nechat vcelku nebo rozdělit na 4 plátky. Raději porcujte až po tepelné úpravě. Z kotlet odstraníme blány a jemně nařízneme povrch masa, aby se dovnitř lépe dostala chuť.

Maso připravíme na alobal. K masu přidáme ještě kompotované švestky, rybíz, nasekaný česnek, chilli, kardamon, osolíme a opepříme. Nakonec dáme máslo a rozmarýn a kotlety zabalíme. Necháme uležet maso přes noc v chladu a druhý den dáme grilovat. Grilujeme 1 hodinu na středním ohni. Pak maso vyjmeme z alobalu a necháme ještě 10 minut opéct. Teprve nyní maso naporcujeme na plátky. 

Komentáře