Masový šleh s bramboráčky
Masový šleh s bramboráčky, recepty. Omáčka: Na oleji necháme zpěnit cibulku když je do zlatova přidáváme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme. Potom postupně přidáváme nadrobno nakrájenou zeleninu, kápii, okurku, rajčata. Když je maso hotové přidáváme s rozvahou kečup.
Bramboráčky (příloha):
1. Brambory oloupeme, omyjeme, na jemno nastrouháme
2. Vodu částečně slijeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, hladkou mouku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto
3. Do rozehřátého tuku klademe lžící bramborové těsto, vidličkou rozetřeme na placku a osmažíme po obou stranách dozlatova.
2. Vodu částečně slijeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, hladkou mouku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto
3. Do rozehřátého tuku klademe lžící bramborové těsto, vidličkou rozetřeme na placku a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Suroviny:
Brambory 800 g
Cibule podle velikosti, 1-2 kusy
Česnek 4 stroužky
Chilli papričky mleté/na malé kousky
Kapie sterilovaná
Kečup jemný
Kuřecí 300 g
Majoránka 1 lžička
Mléko 5 lžic
Mouka hladká 100 g
Okurka sterilovaná, 3 kusy
Olej
Pepř
Rajče podle velikosti, 1-2 kusy
Sůl
Tuk 150 g
Vejce 2 kusy