Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Špíz z vepřové panenky

Špíz z vepřové panenky. Maso si nejdříve naložíme do pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 2 minutky. Brambory krátce předvařit v osolené vodě, poté nakrájet na plátky a dala na chvilku pod gril. V malém kastrůlku jsem si rozpustila trochu másla se dvěma stroužky česneku.

Majonézu jsem si připravil tak, že jsem vyšlehala žloutky s hořčicí a pak s olejem. Přidala hrst kaparů a rozmixovala. Dochutit pepřem a lehce solí. Na talíři pak podáváme špíz s rukolou, brambory a přelijeme česnekovým máslem. Jako dip jsem volil majonézu s kapary.

400 g vepřové panenky
sečuánský pepř
sůl
kousek másla
3 stroužky česneku
brambory
rukola
rajčátka
na majonézu:
1 lžička dijonské hořčice
2 žloutky
sůl a pepř
asi 200 ml kvalitnějšího oleje
hrst kapary