Červenobílá polévka
Červenobílá polévka recepty, suroviny na recept 2 kousky ryby (asi 500 g), 1 l rybího vývaru, 0,1 l bílého vína, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky povařené v 1/8 l mléka, sůl, pepř a petrželová nať na zdobení. Rybí maso rozkrájíme na kousky a dáme do vývaru s kořením.
Vaříme v tlakovém hrnci 5 minut a pak necháme zvolna vychladnout. Nerozvařené kousky vybereme. V troše vývaru rozmixujeme zbylé maso, přidáme protlak, víno a mouku rozmíchanou v mléce. Rychle ohřejeme a necháme 2 minuty mírně vařit (táhnout) nepřikryté. Pokud by byla polévka příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vývaru. Kořením upravíme konečnou chuť a podáváme v šálcích. Ozdobíme vybranými kousky masa a petrželkou. Polévka by měla mít růžově červenou barvu a kousky rybího masa by měly být bílé.