Čínská rybí polévka
Čínská rybí polévka, Čína recepty, suroviny na recept 6 kloboučků z hub nakrájených na čtvrtky, 250 g ryby (sladkovodní nebo mořské), 50 g šunky, 3 snítky celeru, 50 g mrkve, 1 vejce, 1 ½ lžíce sádla, 1 cibule, špetka zázvoru, 20 g kapusty, 0,1 l slepičího vývaru (z kostky), sůl, 2 lžíce octa, 1 lžíce hrubé mouky rozmíchané ve 3 lžících vody, 1 lžíce sójové omáčky, špetka pepře, 1 lžíce oleje (v původním receptu sezamový).
Rybu vykostíme a rozkrájíme na kostky, šunku na čtverečky. Celer a mrkev rozkrájíme na slabé plátky. Vejce rozšleháme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, zázvor a celer a za stálého míchání smažíme 2 ½ minuty. Přidáme šunku, osolenou, nadrobno pokrájenou kapustu a houby a dále smažíme 2 – 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme sůl, zahřejeme k bodu varu a mírně vaříme (táhneme) 15 minut. Po této době přidáváme šlehané vejce tak, že lijeme přes vidličku. Dále přidáme ocet, mouku a sójovou omáčku. Zamícháme a znovu přivedeme k varu. Nakonec opepříme, přidáme olej a nalijeme do polévkové mísy.