Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky. Na recept potřebujeme 170 g jiker, 2 vařené velké brambory, 1 menší strouhaná cibule, 1 lžička sušené máty, 1 lžička usekané petrželové natě, sůl, pepř, hladká mouka, olej na smažení.

Jikry povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme rozmačkané brambory, cibuli, petrželku a mátu, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v mouce a smažíme na prudším ohni dohněda. 

Komentáře