Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Kambala s baklažány

Kambala s baklažány, suroviny na recept 4 řízky z kambaly (popřípadě z tresky) asi 500 g, 1 velký baklažán, šťáva z ½ citrónu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,2 l rybího vývaru, 3 lžíce smetany, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. Řízky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme je a opepříme. Dáme do kastrolu, zalijeme 0,3 l vody, přikryjeme a dusíme zvolna 20 minut.

Mezitím nakrájíme baklažán na plátky, a 5 minut namočíme do slané vody a pak dobře osušíme. V pánvi rozpálíme olej, plátky baklažánu opečeme po obou stranách dohněda a vyjmeme. Do vydušené šťávy z ryby přidáme protlak, promícháme, je-li třeba, trochu přisolíme a připepříme. Rybí řízky poklademe plátky opečeného baklažánu. K rajčatové omáčce přidáme smetanu, ale už nevaříme, dobře promícháme a nalijeme na řízky. Podáváme teplé. 

Komentáře