Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Nadívaná makrela

Nadívaná makrela. Na recept potřebujeme 6 malých makrel asi 1,2 kg, 2 mírně našlehaná vejce, strouhanka, sůl. Nádivka: 250 g najemno nakrájené cibule, olej, 100 g mletých vlašských ořechů, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g rozinek, 2 lžičky míchaného koření (nové koření, skořice, mletý muškátový oříšek, hřebíček, pepř), sůl, 3 lžíce nasekané petrželové natě a 3 lžíce kopru.

Očištěným nevykuchaným rybám odřízneme hlavy a ocasní ploutev. Pak pevně uchopíme konec páteře v hlavové části a stáhneme kůži až k ocasu, jako bychom stahovali z ruky těsnou rukavici. Odstraníme vnitřnosti, vykostíme co nejlépe a maso použijeme do nádivky. Tu připravíme tak, že ve 2 lžících oleje necháme zhnědnout cibuli a pak přidáme ořechy, rozinky, koření a osolíme. Dobře promícháme, přidáme nadrobno rozkrájené rybí maso a smažíme vše ještě 5 minut. Pak vmícháme petrželku a kopr odstavíme. Rybí kůže touto nádivkou naplníme a dobře napěchujeme. Bavlněnou nití zašijeme otvory. Pak namočíme ve šlehaném vejci a strouhance a smažíme středně rychle na oleji, až je povrch zlatohnědý a náplň prosmažena. Podáváme horké i studené.  

Komentáře