Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Platýs s ananasem

Platýs s ananasem, suroviny na recept 1 kg plátků z platýse, 150 g krájeného nebo drceného ananasu z konzervy, 30 g tuku, 30 g hladké mouky, sůl, pepř. Odřezky z ryb dáme do kastrolu, přidáme trochu pepře a soli a zalijeme ½ l vody. Přivedeme k varu a pak mírně vaříme (táhneme) asi půl hodiny a scedíme.

Plátky osolíme a opepříme, dáme do kastrolu, navršíme na ně ananas a zalijeme trochou ananasové šťávy. Přikryjeme a dusíme 20 až 30 minut v mírné troubě. Šťávu slijeme a doplníme rybím vývarem na 0,4 l. rozehřejeme tuk, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání přidáme šťávu s vývarem, provaříme a pak omáčkou přelijeme rybí plátky. 

Komentáře