Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Ryba s okurkou

Ryba s okurkou, na recept potřebujeme 1 kg netučné ryby, 0,1 l oleje, 2 lžíce mletého koriandru, 100 g hrachové mouky (viz úvod), 2 lžíce mletého anýzu, ¼ l jogurtu, špetka mletého zázvoru, 6 kardamomů, 250 g cibule, trochu šafránu, 1 lžíce nadrobno rozdrcených sušených mátových listů, 1 středně velká okurka nakládačka, sůl, 1 cm nahrubo roztlučené celé skořice, 60g másla.

Očištěnou rybu nakrájíme na větší kousky, umyjeme ji, osušíme a potřeme olejem a mletým koriandrem. Necháme ½ hodiny odležet, otřeme a posypeme mírně opraženou hrachovou moukou smíchanou s anýzem. Rybu znovu necháme ¼ hodiny odležet a pak ji otřeme. Pokryjeme ji polovinou jogurtu a necháme opět 1 hodinu odležet. Mezitím utřeme na kolečka nakrájenou a osmaženou cibuli se zázvorem a kardamomem, prolisujeme a přidáme do jogurtu na rybím mase. Necháme ještě ½ hodiny odležet. Zbylý jogurt mezitím smícháme s mátou a šafránem. Rozpálíme litinovou pánev a dáme do ní rybí kousky se vším aromatizovaným jogurtem a s okurkou nakrájenou na kolečka. Směs přisolíme, posypeme skořicí, zalijeme ¼ l vody a dusíme pod pokličkou 15 minut. Před koncem dušení pánev odkryjeme, abychom odpařili zbylou vodu. Hledíme, aby kousky ryby byly pokryté jogurtem, který se před dokončením pokrmu vysuší. 

Komentáře