Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Rybí kari

Rybí kari, suroviny na recept 750 g mořské netučné ryby, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžička anýzu, ½ lžičky kurkumy, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžíce letého koriandru, 1 lžíce sladké papriky, špetka mletého zázvoru, 80 g přepuštěného másla, 3 cibule nakrájené na plátky, 1 usekaná feferonka, sůl, mouka na obalení.

Vykuchanou očištěnou rybu omyjeme a osušíme, obalíme v mouce a necháme půl hodiny odležet. Opět dobře omyjeme a osušíme. Uděláme příčné zářezy po obou stranách, do kterých vetřeme česnek a anýz. Rybu opět necháme půl hodiny ležet a znovu ji omyjeme a osušíme. Pak ji opečeme na pánvi po obou stranách dohněda, vyjmeme a dáme do tepla. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli do tmavohněda. Když začíná hnědnout, postříkáme ji několikrát vodou aby se nespálila. Pak ji vyndáme, necháme dobře okapat, aby na pánvi zbylo co nejvíce másla a uschováme. Do pánve dáme feferonku, kurkumu, kmín a koriandr a na mírném ohni asi 2 minuty mícháme. Přidáme papriku, osmaženou cibuli, osolíme a zalijeme 0,3 l vody. Směs přivedeme k varu a mírně vaříme (táhneme), až se svaří na jednu třetinu. Nakonec vložíme rybu posypeme zázvorem a petrželkou a dusíme doměkka, asi 10 minut. 

Komentáře