Rybí závitky
Rybí závitky, suroviny na recept 4 rybí plátky z menších ryb, celkem asi 500 g, 4 mrkve o průměru asi 2 cm, 30 g másla, 1/8 l bílého vína, 1 citrón, 2 menší salátové okurky, sůl, kaviár na plnění závitků, ruská omáčka. Rybí plátky lehce rozklepeme, osolíme, natočíme na mrkev a upevníme párátkem. Vložíme je na máslo do kastrolu, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou.
Dusíme tak dlouho, až se dá mrkev lehce beze změny tvaru závitků odstranit. Vyzkoušíme si to na jednom závitku. Hotové závitky necháme vychladnout, mrkve odstraníme a závitky postavíme do kelímků připravených z vydlabané poloviny okurky, dole seříznuté, aby dobře stála. Zakapeme citrónem. Vnitřní otvor závitku naplníme kaviárem a podáváme studené s ruskou omáčkou. Závitky můžeme plnit také různými pikantními saláty a podávat s majonézou nebo s tatarskou omáčkou.