Sušená treska s rajčaty
Sušená treska s rajčaty, suroviny na recept 1 kg řízků z tresky, 500 g rajčat, špetka majoránky, špetka bazalky, sůl, 5 lžic oleje, 2 utřené stroužky česneku, mletý pepř, 3 usekané snítky celerové natě, 4 snítky petrželové natě, 4 topinky.
Do hlubší pánve dáme olej, rajčata, majoránku, bazalku, 0,2 l vody a opepříme. Přikryjeme a nepříliš prudce dusíme 20 minut. Je-li třeba, přilijeme trochou teplé vody. Mezitím otřeme rybí plátky vlhkou utěrkou, osolíme je, podlijeme a dusíme asi 10 minut (můžeme je také vařit v páře v pařáku). Pak na předehřáté hluboké talíře rozdělíme topinky, na ně položíme rybí porce a pokrm přelijeme horkou rajčatovou omáčkou.