Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Domácí MONTE

Domácí MONTE. POTŘEBNÉ PŘÍSADY. TMAVÝ ořechový krém: mléko 1/2 l, čokoládový pudink 1 ks, moučkový cukr 1 lžíce, čokoláda na vaření 100 g, mleté lískové ořechy 50 g, máslo 50 g. SVĚTLÝ smetanový krém: zakysaná smetana 3 kelímky, vanilkový cukr 3 ks.

POSTUP PŘÍPRAVY. Do hrnce nalijeme 400 ml mléka, osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládovým pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mleté oříšky a ještě krátce povaříme. Krém necháme vystydnout a vychladlý vyšleháme společeně s máslem. V míse smícháme zakysané smetany s vanilkovými cukry. Na dno skleničky dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme dokud není sklenička plná. 

Komentáře