Svatomartinská husa
Svatomartinská husa. Tajemství šťavnaté a voňavé pečínky spočívá v pomalé přípravě, a to až 12 hodin. Trouba přitom musí být zahřátá jen velmi málo. Průměrná husa se při teplotě 100 °C upeče za sedm až osm hodin. Husu si nejdříve ze všech stran i zevnitř prosolíme. Zevnitř ji ještě prosypeme majoránkou, zvenku kmínem.Více...
Recept na Citronové kuře
Recept na Citronové kuře. Nejdřív zapnu troubu na 200 °C, aby byla dobře předehřátá. Zapékací mísu nebo pekáč vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo. Do misky nastrouhám na jemném struhadle kůru z poloviny citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamíchám.Více...

Kuřecí placičky
Kuřecí placičky, recepty z kuřecího masa. Kuře nakrájíme na malinké kousky. Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet v chladu. Potom tvoříme na pánev malé placičky (jako lívanečky) a smažíme na oleji nebo na suché teflonové pánvi. Podáváme s hranolkami nebo bramborem.Více...

Kuřecí maso v těstíčku
Kuřecí maso v těstíčku, recepty z kuřecího masa. Maso naklepeme a osolíme. Z mléka, mouky, sýru, drobně nakrájené šunky, vejce a koření uděláme těstíčko. Maso namáčíme do těstíčka a z obou dvou stran usmažíme v rozpáleném oleji dočervena. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.Více...

KFC jídlo - kuře KFC
KFC jídlo, recepty na kuře KFC. Směs na obalování: Do misky 2 misek vsypeme: 1/2 lžičky česnekového koření, ručně drcený pepř dle chuti, špetku muškátového oříšku, 1 lžičku steakového koření a sladké papriky, špetka soli 1/2 lžičky šalvěje, rozmarýnu a tymiánu a nakonec mouku na obalování dostatečné množství. (Kdo má rád pálivé může přidat 3/4 lžičky pálivé papriky nebo trochu chilli). Do další 3. misky vsypeme jemně osolenou hladkou mouku.Více...

Řízky na proužky
Řízky na proužky, recepty. Kuřecí maso omyjeme nakrájíme na proužky a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou, osolíme, opepříme, okořeníme zbylým kořením, zamícháme a necháme 30min odstát v lednici. Na půl kolečka nakrájíme cibuli a ve skleničce rozšleháme vejce. Po 30min vyndáme maso z lednice přidáme cibuli, vejce a po lžících přisypáváme solamyl až vidíme, že se dá z masa tvarovat placičky.Více...

Masový šleh s bramboráčky
Masový šleh s bramboráčky, recepty. Omáčka: Na oleji necháme zpěnit cibulku když je do zlatova přidáváme na nudličky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme. Potom postupně přidáváme nadrobno nakrájenou zeleninu, kápii, okurku, rajčata. Když je maso hotové přidáváme s rozvahou kečup.Více...

Jehněčí kotlety na grilu
Jehněčí kotlety na grilu. Ingredience: 4 jehněčí kotlety s kostí, 100g kompotovaných švestek, 150g rybízu, 2 chilli papričky, snítka rozmarýnu, špetka kardamonu, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50g másla Postup: Jehněčí kotlety můžeme nechat vcelku nebo rozdělit na 4 plátky. Raději porcujte až po tepelné úpravě. Z kotlet odstraníme blány a jemně nařízneme povrch masa, aby se dovnitř lépe dostala chuť.Více...

Jak připravit dobré steaky?
Příprava steaku znamená mít ideální výšku steaku cca 3 až 4 cm. Zkuste ho obložit ovocem, například kiwi a nechat den odležet, poté ho okořeňte, pokapte olejem a opět nechte odpočinout.Více...

Žampióny plněné masem
Žampióny plněné masem. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a promícháme (tak na půl kg 1 vejce). Ze žampiónů vyjmeme nožičky a pak je naplníme mletým masem. Uděláme na nich jakousi čepičku. Obalíme je v mouce, osoleném vajíčku a strouhance. Usmažíme dozlatova v rospáleném oleji.Více...