Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka, recept suroviny 2 žloutky, ½ lžíce octa, 2 lžíce vody, 1 lžička másla, 1 lžička hrubé mouky, sůl, hořčice, 1 okurka, 1 lžička sardelové pasty, cibulka, petrželová nať, citrónová kůra.
Více...

Sardelová omáčka

Sardelová omáčka, na recept potřebujeme tyto suroviny ½ l rybího vývaru, 60 g másla, 30 g hladké mouky, sardelová pasta.
Více...

Anglická omáčka

Anglická omáčka, na recept potřebujeme ½ l rybího vývaru, 60 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g žampionů, citrónová šťáva, petrželová nať, 0,1 l sladké smetany.
Více...

Holandská omáčka

Holandská omáčka, na recept potřebujeme 3 žloutky, 1 lžička bramborového škrobu, ¼ l vody nebo vývaru ze zeleniny (případně z ryb), 100 g másla, sůl, citrónová šťáva. Bramborový škrob dobře rozmícháme se studeným vývarem na hladkou kaši, přidáme žloutky, sůl, zbytek vývaru, na drobné kousky nakrájené máslo a nádobu postavíme do vodní lázně. Za stálého šlehání omáčku ve vodní lázni zahříváme, až začne houstnout. Pak odstavíme z ohně, podle chuti okyselíme a ihned podáváme.
Více...

Italská omáčka s vínem

Italská omáčka s vínem, suroviny na recept 200 g majonézy, 2 lžíce kečupu, 0,15 l červeného vína, špetka cukru sůl, 1 citrón, 1 kapie v oleji, kousek cibule, 1 menší kyselá okurka, 1 lžička sardelové pasty, petrželová nať.
Více...

Námořnická omáčka

Námořnická omáčka, na recept potřebujeme suroviny ½ l rybího vývaru, ½ cibule, 30 g žampionů, 20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, sůl.
Více...

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka, na recept potřebujeme 150 g základní majonézy, sůl, cukr, hořčice, mletý pepř, 1 sladkokyselá okurka, 1 malá cibule, sardelová pasta, citrónová šťáva nebo ocet.
Více...

Smetanová omáčka

Smetanová omáčka, na tento recept potřebujeme tyto suroviny 1I4 l smetany ke šlehání, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce sekané petrželové natě nebo pažitky, šťáva z poloviny citrónu, sůl.
Více...

Omáčka s kapary

Omáčka s kapary, na recept potřebujeme tyto suroviny 100 g másla, 2 lžičky kaparů, 2 žloutky, šťáva z jednoho citrónu.
Více...
1