Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka, recept suroviny 2 žloutky, ½ lžíce octa, 2 lžíce vody, 1 lžička másla, 1 lžička hrubé mouky, sůl, hořčice, 1 okurka, 1 lžička sardelové pasty, cibulka, petrželová nať, citrónová kůra.

Žloutek, ocet, vodu, mouku, máslo a sůl zahříváme v horké vodní lázni za stálého míchání do zhoustnutí. Hustou omáčku necháme prochladnout a vmícháme trochu hořčice, nadrobno nakrájenou cibuli a okurku, sardelovou pastu, nasekanou petrželku a strouhanou citrónovou kůru, dobře promícháme. 

Komentáře