Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Rybí závitky

Rybí závitky, suroviny na recept 4 rybí plátky z menších ryb, celkem asi 500 g, 4 mrkve o průměru asi 2 cm, 30 g másla, 1/8 l bílého vína, 1 citrón, 2 menší salátové okurky, sůl, kaviár na plnění závitků, ruská omáčka. Rybí plátky lehce rozklepeme, osolíme, natočíme na mrkev a upevníme párátkem. Vložíme je na máslo do kastrolu, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou.
Více...

Kambala s baklažány

Kambala s baklažány, suroviny na recept 4 řízky z kambaly (popřípadě z tresky) asi 500 g, 1 velký baklažán, šťáva z ½ citrónu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,2 l rybího vývaru, 3 lžíce smetany, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. Řízky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme je a opepříme. Dáme do kastrolu, zalijeme 0,3 l vody, přikryjeme a dusíme zvolna 20 minut.
Více...

Úhoř po římsku

Úhoř po římsku, na recept potřebujeme 500 g úhoře, 4 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená na plátky, 200 g čerstvého hrášku, 4 oloupaná rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 0,1 l bílého vína (nemusí být). Vykuchaného, z kůže staženého, očištěného úhoře nakrájíme napříč na 4 kusy.
Více...

Platýs s ananasem

Platýs s ananasem, suroviny na recept 1 kg plátků z platýse, 150 g krájeného nebo drceného ananasu z konzervy, 30 g tuku, 30 g hladké mouky, sůl, pepř. Odřezky z ryb dáme do kastrolu, přidáme trochu pepře a soli a zalijeme ½ l vody. Přivedeme k varu a pak mírně vaříme (táhneme) asi půl hodiny a scedíme.
Více...

Sušená treska s rajčaty

Sušená treska s rajčaty, suroviny na recept 1 kg řízků z tresky, 500 g rajčat, špetka majoránky, špetka bazalky, sůl, 5 lžic oleje, 2 utřené stroužky česneku, mletý pepř, 3 usekané snítky celerové natě, 4 snítky petrželové natě, 4 topinky.
Více...

Ryba s kokosem

Ryba s kokosem, suroviny na recept 1 kg plátků z netučné ryby, 120 g kokosové moučky, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 60 g přepuštěného másla, 2 lžičky kukuřičné mouky, 1 lžička kurkumy, 4 feferonky zbavené semen a nadrobno nasekané, sůl, lžička hořčičného semene, šťáva z 1 citrónu.
Více...

Rybí kari

Rybí kari, suroviny na recept 750 g mořské netučné ryby, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžička anýzu, ½ lžičky kurkumy, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžíce letého koriandru, 1 lžíce sladké papriky, špetka mletého zázvoru, 80 g přepuštěného másla, 3 cibule nakrájené na plátky, 1 usekaná feferonka, sůl, mouka na obalení.
Více...

Ryba s okurkou

Ryba s okurkou, na recept potřebujeme 1 kg netučné ryby, 0,1 l oleje, 2 lžíce mletého koriandru, 100 g hrachové mouky (viz úvod), 2 lžíce mletého anýzu, ¼ l jogurtu, špetka mletého zázvoru, 6 kardamomů, 250 g cibule, trochu šafránu, 1 lžíce nadrobno rozdrcených sušených mátových listů, 1 středně velká okurka nakládačka, sůl, 1 cm nahrubo roztlučené celé skořice, 60g másla.
Více...

Ryba s rýží

Ryba s rýží. Na recept potřebujeme 1 kg tresky, 1 cibule, 5 lžic oleje, 1 stroužek česneku, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 2 rajčata, 400 g rýže, špetka šafránu, 0,1 l bílého přírodního vína, lžička soli.
Více...

Platýs v zelené omáčce

Platýs v zelené omáčce. 1 kg platýse, 1 usekaný pórek, 3 usekané stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 200 g předvařeného hrachu, sůl, pepř.
Více...
1 2 > >|