Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Platýs v zelené omáčce

Platýs v zelené omáčce. 1 kg platýse, 1 usekaný pórek, 3 usekané stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 200 g předvařeného hrachu, sůl, pepř.

Pórek a česnek necháme zhnědnout na rozehřátém oleji a pak vmícháme mouku. Asi po minutě nalijeme 0,4 l horké vody a vaříme, za častého míchání, až omáčka zhoustne. Přidáme všechny ostatní přísady kromě ryby a mírným varem táhneme 15 minut. Rybu dáme do pekáče nebo pečící mísy, přelijeme omáčkou a dusíme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší. 

Komentáře