Mrkev, čočka, rýže pro batolata
Mrkev, čočka, rýže pro batolata. POTŘEBNÉ PŘÍSADY. Hrst přírodní rýže (neloupané), půl hrsti čočky, dvě menší mrkve, list z celeru, špetka sušeného tymiánu. Voda.
Do hrnce s vodou vložíme opranou rýži a přebranou čočku. Přivedeme k varu. Než začne voda vařit, nakrájíme mrkev podélně na hranolky přibližně 3 cm dlouhé. V momentě, kdy voda v hrnci vře, vhodíme do ní mrkev a celerový list. Stáhneme oheň na nejmenší plamen a přikryjeme pokličkou. Po pěti minutách přidáme špetku rozemnutých tymiánových lístků a dál vaříme. Pokud by voda klesla pod úroveň pevných surovin, je nutné dolít další již převařenou vodu tak, aby v ní bylo vše dobře ponořeno. Vaříme 30 - 40 minut tak, aby všechny suroviny změkly. Rozmixujeme nebo rozmačkáme.