Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Rakytníková šťáva, recept

Rakytníková šťáva, recept. POTŘEBNÉ PŘÍSADY. Obraný rakytník + ovocný cukr + kyselina citronová + přípravek proti kvašení - kdo nechce nemusí může uchovávat v lednici nebo mrazáku + voda.

Já použil rozmixiovaný rakytník ze kterého jsem předešlý den dělala sirup. Takže rakytník + dle toho kolik ho máte tak čtyřnásobek vody. Dle návodu přidáme kyselinu citronovou. Promícháme. Dělám v nerezovém hrnci. Necháme do druhého dne louhovat. Další den přelejem přes husté sítko a zabtek dopasírujeme. Přidáme cukr. Co litr to kg cukru. Kdo má raději sladší může pak přidat. Nakonec přidat přípravek proti kvyšení. Ale pokud nechcete nemusíte dávat uchovávejte v ledničce a pokud toho máte víc a brzy nespotřebujete raději zamrazte. Klidně v sáčcích na led. 

Komentáře