Rakytníková šťáva, recept
Rakytníková šťáva, recept. POTŘEBNÉ PŘÍSADY. Obraný rakytník + ovocný cukr + kyselina citronová + přípravek proti kvašení - kdo nechce nemusí může uchovávat v lednici nebo mrazáku + voda.
Já použil rozmixiovaný rakytník ze kterého jsem předešlý den dělala sirup. Takže rakytník + dle toho kolik ho máte tak čtyřnásobek vody. Dle návodu přidáme kyselinu citronovou. Promícháme. Dělám v nerezovém hrnci. Necháme do druhého dne louhovat. Další den přelejem přes husté sítko a zabtek dopasírujeme. Přidáme cukr. Co litr to kg cukru. Kdo má raději sladší může pak přidat. Nakonec přidat přípravek proti kvyšení. Ale pokud nechcete nemusíte dávat uchovávejte v ledničce a pokud toho máte víc a brzy nespotřebujete raději zamrazte. Klidně v sáčcích na led.