Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Grilovaný hovězí biftek

Grilovaný hovězí biftek na grilu. Ingredience: 700g hovězí svíčkové, 4 vejce, 12 plátků anglické slaniny, worcester, sůl, pepř, 50g vepřového sádla, 3 stroužky česneku, kečup, sůl, pepř Postup: Hovězí maso nakrájíme na 4 stejně velké bifteky, které zbavíme blan a jemně naklepeme pěstí. Do misky si rozmícháme worcesterovou omáčku, prolisovaný česnek se solí, pepř a 2 lžíce kečupu.

Celé řádně promícháme a důkladně vetřeme do masa. Nakonec maso v misce přelijeme rozpuštěným vepřovým sádlem, znovu promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Před grilováním masa si připravte pánev na „volská oka“ z vajec. Maso vložíme na rozpálený gril a necháme grilovat 7 minut z každé strany. Po otočení masa na rozehřátou pánev vložíme vejce, aby se stihla zatáhnout. Před vyjmutím masa z grilu necháme orestovat i plátky slaniny. 

Komentáře