Grilovaný hovězí biftek
Grilovaný hovězí biftek na grilu. Ingredience: 700g hovězí svíčkové, 4 vejce, 12 plátků anglické slaniny, worcester, sůl, pepř, 50g vepřového sádla, 3 stroužky česneku, kečup, sůl, pepř Postup: Hovězí maso nakrájíme na 4 stejně velké bifteky, které zbavíme blan a jemně naklepeme pěstí. Do misky si rozmícháme worcesterovou omáčku, prolisovaný česnek se solí, pepř a 2 lžíce kečupu.
Celé řádně promícháme a důkladně vetřeme do masa. Nakonec maso v misce přelijeme rozpuštěným vepřovým sádlem, znovu promícháme a necháme přes noc uležet v chladu. Před grilováním masa si připravte pánev na „volská oka“ z vajec. Maso vložíme na rozpálený gril a necháme grilovat 7 minut z každé strany. Po otočení masa na rozehřátou pánev vložíme vejce, aby se stihla zatáhnout. Před vyjmutím masa z grilu necháme orestovat i plátky slaniny.