Grilovaný pangasius
Postup: Filety z ryby si rozložíme na prkénko a z obou stran je důkladně osolíme a opepříme z obou stran a dáme do marinovací misky. Do menší misky si nalijeme olivový olej a přidáme najemno nastrouhanou kůru z pomeranče a limetky. Pak také do oleje vymačkáme šťávu z limety a pomeranče. Nakonec do marinády přidáme najemno nasekaný tymián a kopr.
Pokud nemáte čerstvý nebo mražený kopr, můžete využít i sterilovaný. Je zapotřebí kopr přecedit a propláchnout. Na rybu potřebujeme čistou chuť a vůni kopru, nikoliv jeho sladkokyselý nálev. Marinádu důkladně promícháme a nalijeme na rybí filety. Dáme do chladu a necháme marinovat nejlépe přes noc. Druhý den rybu vyjmeme z marinády a vložíme na rozpálený gril. Pangasius je velmi křehký, takže doporučujeme grilovat v grilovacích kleštích maximálně 3-4 minuty z každé strany. V průběhu grilování je možné rybu potírat zbylou marinádou.
Ingredience: 4 filety z ryby, 100 ml olivového oleje, 1 pomeranč, 1 limetka, 2 snítky tymiánu, hrst čerstvého nebo mraženého kopru, sůl, bílý pepř.
Ingredience: 4 filety z ryby, 100 ml olivového oleje, 1 pomeranč, 1 limetka, 2 snítky tymiánu, hrst čerstvého nebo mraženého kopru, sůl, bílý pepř.