Podkova z lososa na grilu
Postup: podkovy z lososa osolíme z obou stran. Kopr si nasekáme najemno a červený pepř rozdrtíme v hmoždíři. Obojí poté smícháme v misce a posypeme podkovy z obou stran. Podkovy pak zakápneme olejem a necháme uležet 3 hodiny. do kastrolu si dáme vařit oloupané brambory ve slané vodě a vaříme doměka.
Špenát si rozpustíme v druhém kastrolu, necháme provařit s nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem a osolíme a opepříme. Nakonec přidáme vejce, aby se špenát spojil. Obsah předáme do hrnce se scezenými bramborami. Podkovy z lososa otřeme od kopru, aby se na nich nepřipaloval a vložíme na gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. Mezitím si pomocí šlehače spojíme uvařené brambory se špenátem, zjemníme mlékem a ochutíme solí. Podáváme společně kaši a lososa.
Ingredience: 4 podkovy z lososa, 1 hrst kopru, 1 lžička červeného pepře, hrubozrnná sůl, olivový olej
Na kaši: 8 středně velkých brambor, 250ml mléka, 250g špenátového protlaku (zmraženého), ½ cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř.
Ingredience: 4 podkovy z lososa, 1 hrst kopru, 1 lžička červeného pepře, hrubozrnná sůl, olivový olej
Na kaši: 8 středně velkých brambor, 250ml mléka, 250g špenátového protlaku (zmraženého), ½ cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, pepř.