Podkova z lososa s bílou omáčkou
ostup: Podkovy z lososa si rozložíme na prkénko a z obou stran osolíme a opepříme. Lístky bazalky si najemno nasekáme do olivového oleje a přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Maso zakápneme citronovou šťávou a potřeme olejem s bazalkou. Necháme v chladu marinovat asi 4 hodiny.
Před grilováním masa si na gril vložíme pánvičku nebo rendlík a necháme rozpustit máslo. V hmoždíři si nahrubo rozdrtíme zelený pepř. Na rozpuštěném másle si orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme rozdrcený pepř a necháme ještě 1,5 minutky restovat. Zalijeme nejprve vínem a vývarem, podle chuti a síly vývaru osolíme a necháme 30 minut provářet a redukovat. Na zahuštění a zjemnění přidáme smetanu ke šlehání. Po přidání smetany necháme za občasného zamíchání provářet a na gril dáme také podkovy z lososa. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strany a během grilování by měla omáčka dosáhnout správné intenzity. Na talíři podkovu z lososa přelijeme pepřovou omáčkou.
Ingredience: 4 podkovy z čerstvého lososa, olivový olej, mletý černý pepř, sůl, 12 lístků bazalky, 1 citron.
Na omáčku: 1 lžička zeleného pepře, 1 cibule, 30g másla, sůl, 150ml hovězího vývaru, 75ml suchého bílého vína, smetana na šlehání.
Ingredience: 4 podkovy z čerstvého lososa, olivový olej, mletý černý pepř, sůl, 12 lístků bazalky, 1 citron.
Na omáčku: 1 lžička zeleného pepře, 1 cibule, 30g másla, sůl, 150ml hovězího vývaru, 75ml suchého bílého vína, smetana na šlehání.