Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Podkova z lososa s bílou omáčkou

ostup: Podkovy z lososa si rozložíme na prkénko a z obou stran osolíme a opepříme. Lístky bazalky si najemno nasekáme do olivového oleje a přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Maso zakápneme citronovou šťávou a potřeme olejem s bazalkou. Necháme v chladu marinovat asi 4 hodiny.

Před grilováním masa si na gril vložíme pánvičku nebo rendlík a necháme rozpustit máslo. V hmoždíři si nahrubo rozdrtíme zelený pepř. Na rozpuštěném másle si orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku, pak přidáme rozdrcený pepř a necháme ještě 1,5 minutky restovat. Zalijeme nejprve vínem a vývarem, podle chuti a síly vývaru osolíme a necháme 30 minut provářet a redukovat. Na zahuštění a zjemnění přidáme smetanu ke šlehání. Po přidání smetany necháme za občasného zamíchání provářet a na gril dáme také podkovy z lososa. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strany a během grilování by měla omáčka dosáhnout správné intenzity. Na talíři podkovu z lososa přelijeme pepřovou omáčkou.

Ingredience: 4 podkovy z čerstvého lososa, olivový olej, mletý černý pepř, sůl, 12 lístků bazalky, 1 citron.

Na omáčku: 1 lžička zeleného pepře, 1 cibule, 30g másla, sůl, 150ml hovězího vývaru, 75ml suchého bílého vína, smetana na šlehání.

Komentáře