Pomerančový losos na zeleninovém salátu
Postup: Lososa nakrájíme na 4 stejně velké filety. Osolíme a opepříme z obou stran. Z obou stran také lososa posypeme čerstvě nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vložíme maso do misky a zakápneme pomerančovou šťávou a olivovým olejem. Na chladném a temném místě necháme uležet alespoň 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu na dušený salátek.
Na gril si dáme pánev, na které rozpustíme máslo a orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Pak přidáme oloupaný a chřest, na hranolky nakrájenou cuketu, fazolové lusky a bazalku. Vše osolíme a opepříme, chvilku orestujeme a zalijeme 100 ml vody. Necháme 10 minut dusit. Minutu před koncem dušení přidáme také rozpůlená cherry rajčátka. Na gril vložíme také lososa, kterého grilujeme 3 minuty z každé strany. Podáváme lososa na podkladu ze salátu.
Ingredience: 800g filety z lososa, 12 tyčinek zeleného chřestu, 150g fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 1 cuketa, 2 pomeranče, 50g másla, 1 šalotka, sůl, pepř, 8 lístků bazalky.
Ingredience: 800g filety z lososa, 12 tyčinek zeleného chřestu, 150g fazolových lusků, 8 cherry rajčátek, 1 cuketa, 2 pomeranče, 50g másla, 1 šalotka, sůl, pepř, 8 lístků bazalky.