Salátek z rukoly s grilovaným pstruhem
Postup: Pstruhy jen povrchově očistíme, vyjmeme vnitřnosti a důkladně opláchneme, důkladně osolíme a opepříme a dovnitř každého pstruha dáme 25g másla, aby bylo maso křehčí. Kompotované broskve vyndáme z nálevu, necháme odkapat a ze všech stran potřeme třtinovým cukrem. Rukolu opláchneme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a rozdělíme na 4 talíře.
Pstruhy vložíme na rozpálený gril a grilujeme 5 minut z každé strany. Pak ryby vyjmeme z grilu a vykostíme. Vykostěné filety rozdělíme na menší kousky, které přidáme na rukolu. Nakonec dáme na gril i poloviny broskví. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany (než začne cukr karamelizovat) a dáme také na salátek z rukoly a můžeme podávat.
Ingredience: 4 hrsti čerstvé rukoly, 16 polovin kompotovaných broskví, 1 pstruhy, 1 citron, sůl, pepř, 50g másla1 4 lžičky třtinového cukru.
Ingredience: 4 hrsti čerstvé rukoly, 16 polovin kompotovaných broskví, 1 pstruhy, 1 citron, sůl, pepř, 50g másla1 4 lžičky třtinového cukru.