Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Špíz z lososa a lilku

Postup: Nejprve si lilek nakrájíme na kolečka o síle 1cm. Kolečka lilku vložíme do misky, kam přidáme ještě nasekanou bazalku, sůl a pepř. Do hmoždíře si nastrouháme zázvor, nalijeme a protřeme v hmoždíři. Pak smícháme s olivovým olejem a nalijeme na kolečka lilku. Vše necháme 2 hodiny uležet v chladu. Lososa nakrájíme na stejně velké kousky jako lilek. Maso dochutíme pouze mořskou solí, pepřem a citrónovou šťávou. Také necháme marinovat 2 hodiny.

Pak napícháme střídavě lilek a lososa na grilovací jehlu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 8 minut a potíráme čistým olivovým olejem. Před servírováním můžeme maso a lilek sundat z jehly.

Ingredience:
600g lilku, 600g lososa, 40g zázvoru, 6 lístků bazalky, citron, olivový olej, sůl, mořská sůl, mletý pepř. 

Komentáře