Fazolová polévka, fazolačka
Fazolová polévka, fazolačka. Namočené fazole nejlépe přes noc dáme do vody, přidáme zeleninu, masox, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibuli s nakrájenou klobásou, zaprášíme sladkou paprikou, ihned zalijeme troškou vody a vložíme do polévky.
Zahustíme jíškou. Nakonec dochutíme majoránkou, česnekem a feferonkou. Na talíři posypeme zeleným pórkem a podáváme s pečivem. Potřebujeme 2 hrsti fazolí, 2 pikantní klobásy, masox, polévková kořenová zelenina, 3 stroužky česneku, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl, 2 lžičky papriky, majoránka, feferonka, kousek zelené části pórku, instantní jíška.