Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Fazolová polévka, fazolačka

Fazolová polévka, fazolačka. Namočené fazole nejlépe přes noc dáme do vody, přidáme zeleninu, masox, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibuli s nakrájenou klobásou, zaprášíme sladkou paprikou, ihned zalijeme troškou vody a vložíme do polévky.

Zahustíme jíškou. Nakonec dochutíme majoránkou, česnekem a feferonkou. Na talíři posypeme zeleným pórkem a  podáváme s pečivem. Potřebujeme 2 hrsti fazolí, 2 pikantní klobásy, masox, polévková kořenová zelenina, 3 stroužky česneku, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, pepř, sůl,  2 lžičky papriky, majoránka, feferonka, kousek zelené části pórku, instantní jíška. 

Komentáře