Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Gulášová polévka, gulášovka

Gulášová polévka, tradiční gulášovka. Gulášovou polévku připavíme tak, že uzeninu nakrájíme na drobné kostičky a společně s nakrájenou cibulí orestujeme asi 5 minut. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše ostatní.

Česnek a majoránku necháme naposledy. Až jsou brambory měkké, trochu je vidličkou rozmačkáme, zahustíme jíškou Knor, přidáme majoránku,  česnek a dochutíme Magi a solí.  Podáváme sypané čerstvou petrželkou, pažitkou a libečkem. 

Potřebujeme 5 špekáčků může být gothaj, český, 3 brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 vrchovatá lžíce červené papriky,1 lžíce kečupu, majoránka, gulášové koření, kmín, pepř, sůl, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, čerstvá petrželka, pažitka a libeček. 

Komentáře