Gulášová polévka, gulášovka
Gulášová polévka, tradiční gulášovka. Gulášovou polévku připavíme tak, že uzeninu nakrájíme na drobné kostičky a společně s nakrájenou cibulí orestujeme asi 5 minut. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme nakrájené brambory, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše ostatní.
Česnek a majoránku necháme naposledy. Až jsou brambory měkké, trochu je vidličkou rozmačkáme, zahustíme jíškou Knor, přidáme majoránku, česnek a dochutíme Magi a solí. Podáváme sypané čerstvou petrželkou, pažitkou a libečkem.
Potřebujeme 5 špekáčků může být gothaj, český, 3 brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 vrchovatá lžíce červené papriky,1 lžíce kečupu, majoránka, gulášové koření, kmín, pepř, sůl, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, čerstvá petrželka, pažitka a libeček.