Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Japonská rybí polévka SAKANA USHIOJIRU

Japonská rybí polévka SAKANA USHIOJIRU recepty, suroviny na recept 500 g odřezků z jakékoliv bílé ryby, 1,5 l vody, 2 lžíce bílého vína (v originále saké), 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl, ½ lžičky glutasolu, 4 mladé cibulky včetně natí. Rybí odřezky vaříme v kastrole prudce ve védě několik minut, pak snížíme teplotu a sebereme pěnu.

Mírně vaříme asi 10 minut, pak procedíme a rybí zbytky vyhodíme. K vývaru přidáme víno, sójovou omáčku, sůl, glutasol a dochutíme. Do každého talíře nebo polévkové misky dáme na dno dvě nebo tři lžíce nadrobno nakrájených cibulek. Polévku necháme přejít varem a nalijeme na talíře. Hned podáváme. 

Komentáře