Japonská rybí polévka SAKANA USHIOJIRU
Japonská rybí polévka SAKANA USHIOJIRU recepty, suroviny na recept 500 g odřezků z jakékoliv bílé ryby, 1,5 l vody, 2 lžíce bílého vína (v originále saké), 1-2 lžíce sójové omáčky, sůl, ½ lžičky glutasolu, 4 mladé cibulky včetně natí. Rybí odřezky vaříme v kastrole prudce ve védě několik minut, pak snížíme teplotu a sebereme pěnu.
Mírně vaříme asi 10 minut, pak procedíme a rybí zbytky vyhodíme. K vývaru přidáme víno, sójovou omáčku, sůl, glutasol a dochutíme. Do každého talíře nebo polévkové misky dáme na dno dvě nebo tři lžíce nadrobno nakrájených cibulek. Polévku necháme přejít varem a nalijeme na talíře. Hned podáváme.