Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Uzená rybí polévka

Uzená rybí polévka recepty, suroviny na recept 2 cibule, 2 mrkve, 1 velký brambor, 2 lžíce másla, 1 uzená treska nebo jiná ryba (asi 750 g – 1 kg), petrželová nať, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 1/3 l rybího vývaru nebo vody, 1 snítka tymiánu, smetana, ½ mletého muškátového oříšku. Nakrájenou cibuli, mrkev a oloupaný brambor dáme do horkého másla a necháme lehce osmahnout.

Přidáme rybu a ostatní přísady kromě smetany a muškátového oříšku. Mírně vaříme (táhneme), až je zelenina i ryba uvařená. Rybu opatrně vyjmeme, vykostíme a maso vrátíme do polévky. Odstraníme petrželovou nať, tymián a bobkový list. Polévku přecedíme a podáváme jednotlivé porce polité navrchu smetanou a posypané muškátovým oříškem. 

Komentáře