Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Rybí guláš

Rybí guláš. Na recept potřebujeme 1,5 kg tresky, 0,2 l mléka, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 50 g hladké mouky, 5 lžic tuku na smažení, 100 g vepřového masa, 4 velké cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce octa, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,2 l kyselé smetany.

Rybu očistíme, osušíme a namočíme na 20 minut do mléka. Pak ji vyndáme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Nakrájíme na kostky asi 3 cm, obalíme v mouce a smažíme ve 3 lžících tuku. Osmažené kousky poklademe na mísu, kterou udržujeme v teple. Vepřové rozkrájíme na menší kostky a osmažíme ve 2 lžících tuku. Přidáme cibuli a vmícháme 2 lžíce mouky, dodáme papriku, ocet a pomalu vmícháme vodu, protlak a kyselou smetanu. Vaříme na mírném ohni 5 minut. Nakonec rybu touto omáčkou s vepřovým masem přelijeme. 

Komentáře