Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Smažená ryba

Smažená ryba. Na recept potřebujeme 1 kg řízků z ryby (platýs, treska), 300 g hladké mouky, 0,2 l piva, sůl, 4 dobře ušlehané bílky, tuk na smažení, 0,2 l majonézy, 100 g zelených natí (petrželka, pažitka, potočnice, špenát, atd.) nadrobno usekaných.

Dobře smícháme mouku a pivo a osolíme. Vmícháme sníh z bílků a necháme 6 hodin stát. do těstíčka namáčíme rybí řízky a smažíme na prudším ohni (nejlépe v košíku ve větším množství tuku). Osušíme na ubrousku a podáváme s majonézou, do níž jsme vmíchali natě. 

Komentáře