Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Smažený kapr s celerem

Smažený kapr s celerem. Na recept potřebujeme 250 g plátků z kapra, 1 bílek, 1 ½ lžíce kukuřičné mouky nebo maizeny, sůl, 250 g kořenového celeru, 4 lžíce sádla, ½ lžičky mletého zázvoru, 3 nadrobno nakrájené cibulky s natí, 2 usekané feferonky bez semen, 1 lžíce sójové omáčky, 1 ½ lžíce octa, 1 ½ lžíce cukru, 3 lžíce vývaru z masoxu, ½ lžičky glutasolu, 1 lžíce vína šery, 1 lžíce sezamového nebo stolního oleje.

Rybí maso i celer nakrájíme na nudličky tloušťky špejlí. Šleháme bílek, kukuřičnou mouku nebo maizenu a sůl dohromady, přelijeme na rybí maso a dobře zamícháme. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme rybu, rozestřeme ji stejnoměrně po pánvi, opékáme ji ve středně rozpáleném oleji a několikrát dobře promícháme. Pak odstavíme, ještě několikrát promícháme a rybu vyndáme. Tuk slejeme zpět do pánve a přidáme do něj zázvor, cibulky a feferonky. 

Za stálého míchání necháme při plném plameni asi půl minuty, pak přidáme celer a dále mícháme 1 minutu. Dochutím sójovou omáčkou, octem, cukrem, vývarem a glutasolem. Mícháme a natřásáme další minutu, pak přidáme zvonu rybu, kterou jemně promícháme s celerem, pokapeme šery a olejem, znovu protřeseme a podáváme. 

Komentáře