Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Avokádová pěna

Želatinu rozpustíme ve vodě a pozvolna zahříváme, až se zcela rozpustí. Odstavíme. Avokádo umícháme s worchest. omáčkou a soli, smetanu s mojonézou a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme želatinu. Nalejeme do připravených, olejem vymazaných forem (já používám malé na pudink). Necháme na studeném místě ztuhnout. Vyklopíme na lístky hlávkového salátu a ozdobíme plátkem citronu.

Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:
Voda    125 ml
Želatina    1 lžíce
Sůl    1/2 lžička
Majonéza    125 ml
Avokádo oloupané, vypeckované a rozmačkané    1 ks
Omáčka worchestershire
Zakysaná smetana nebo čerstvé    250 ml
Hlávkový salát a kolečka citronu

Komentáře