Tatarák z uzeniny.
Tatarák z uzeniny, recept. Buřty oloupeme a rozemeleme nebo rozsekáme v nožovém mixéru. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, kečup, hořčici, worcester, prolisovaný česnek a koření, promícháme a případně ještě dochutíme.
Buřty oloupeme a rozemeleme nebo rozsekáme v nožovém mixéru. Přidáme
jemně nakrájenou cibuli, kečup, hořčici, worcester, prolisovaný česnek a
koření, promícháme a případně ještě dochutíme. Směs rozdělíme na čtyři
části, každou namačkáme do kovového kroužku vymazaného olejem a tím
vytvoříme kulatý tatarský biftek (kroužek pak odstraníme). Tataráky
posypeme cibulkou, obložíme nakrájenými rajčaty a listy salátu a
podáváme s topinkami nebo toasty.
lžíce hořčice (plnotučná)
lžíce worcestrové omáčky
česnek
2 lžička mletá paprika
mletý chilli
mletý pepř
cibule (nakrájená) na posypání
rajčata
listy zeleného salátu.
Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:
6 buřtů
1 cibule
3 lžíce kečup
3 lžíce olej