Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Vaječná tlačenka

Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme). Do toho přidáme všechny ingredience pokrájené na kostičky, včetně zeleniny z Moravanky a opatrně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vlijeme do igelitem vyloženého srnčího hřbetu (lépe se vyndává), nebo plníme do tlačenkové nohavice. Dáme do ledničky ztuhnout.

Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:
Šunkový salám    200 g
Majonéza malá    1 balení
Želatina prášková    1,5 lžíce
Zeleninová směs - Moravanka    1 sklenice
Vařená vejce natvrdo    5 ks
Sůl    1 špetka
Pepř    1 špetka 

Komentáře