Vepřové maso na houbách.
Vepřové maso na houbách, recept. Do kastrolu dám rozpálit sádlo a usmažím na něm cibuli do zlatova, pak přidám maso nakrájené na kostky asi tak 2x2 cm, osolím, opepřím a posypu kmínem.
Krátce orestuji ze všech stran, podliji a dusím do měkka. Těsně
předtím než je maso měkké, nechám vysmahnout a přidám pokrájené houby,
opět trochu osolím, opepřím a okmínuji, krátce orestuji a podliji
vývarem. Dusím ještě tak 15 minut, podle toho jaké použiji houby.
Rozkvedlám mouku ve 33% smetaně naředěné vývarem (studeným) a za stálého
míchání vliji do kastrolu, je třeba to hlídat, aby se to nepřichytlo,
bylo by to hořké. Provařím asi 15 - 20 minut a je hotovo. Mezitím si
uvařím brambory ve slupce, nejlépe nové. Na talíř naskládám brambory,
ozdobím petrželí a přiliji omáčku a pak už jen dobrou chuť.
Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:
kýta nebo plec 1/2 kg - 1 kg
Brambory 4
Sádlo 1