Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Vepřové maso na houbách.

Vepřové maso na houbách, recept. Do kastrolu dám rozpálit sádlo a usmažím na něm cibuli do zlatova, pak přidám maso nakrájené na kostky asi tak 2x2 cm, osolím, opepřím a posypu kmínem.

Krátce orestuji ze všech stran, podliji a dusím do měkka. Těsně předtím než je maso měkké, nechám vysmahnout a přidám pokrájené houby, opět trochu osolím, opepřím a okmínuji, krátce orestuji a podliji vývarem. Dusím ještě tak 15 minut, podle toho jaké použiji houby. Rozkvedlám mouku ve 33% smetaně naředěné vývarem (studeným) a za stálého míchání vliji do kastrolu, je třeba to hlídat, aby se to nepřichytlo, bylo by to hořké. Provařím asi 15 - 20 minut a je hotovo. Mezitím si uvařím brambory ve slupce, nejlépe nové. Na talíř naskládám brambory, ozdobím petrželí a přiliji omáčku a pak už jen dobrou chuť. 

Na přípravu receptu potřebujeme tyto suroviny:

kýta nebo plec 1/2 kg - 1 kg

Brambory 4

Sádlo 1

Komentáře