Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Makrelový salát

Makrelový salát recepty, suroviny na recept 500 g vařené makrely bez kůže a kostí rozdrobené na kousky, 250 g vařených nakrájených brambor, 250 g vařených bílých fazolí, 1 lžíce usekané pažitky, 2 lžíce sardelové pasty, 4 lžíce francouzského nálevu (4 díly oleje, 1 díl citrónové šťávy, trochu hořčice, sůl, pepř).

Francouzský nálev, pažitku a sardelovou pastu smícháme. Polovinu množství přelijeme brambory, které necháme chvíli okapat a pak narovnáme v silné vrstvě na mísu. Druhou polovinou nálevu podlijeme maso s fazolemi a navrstvíme je na brambory. Podáváme studené, ozdobené salátovými listy. 

Komentáře