Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Salát s rosolem

Salát s rosolem recepty, suroviny na recept 1 g želatiny, 2 lžičky práškového cukru, 1 lžička worcestrové omáčky, sůl, pepř, ½ l rajčatové šťávy, 250 g vařeného hrášku, 750 g vařené ryby, 100 g opepřené a osolené majonézy, potočnice, sekaná pažitka.

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v troše horké vody. Přimícháme worcestrovou omáčku, cukr a rajčatovou šťávu, osolíme a opepříme. Trochu této směsi nalejeme do vychladlé formy na věnec, přidáme hrášek, zbytek směsi a necháme ztuhnout. Pak vyklopíme na mísu a doprostřed dáme rybí porce. Přelijeme majonézou a ozdobíme potočnicí a pažitkou. 

Komentáře