Čokoládové kuličky
Čokoládové kuličky, recept. Ingredience: 10 dkg mletých ořechů, 7 dkg másla, 10 g kakaa, 30 g strouhaných piškotů, 2 lžíce rumu ( malibu ), 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce ztuženého tuku, 10 dkg kokosu na obalení. Příprava receptu: Mleté ořechy smícháme s piškoty, kakaem přidáme máslo a rum.
Ze surovin vytvoříme těsto, které uložíme na 1 hodinu do chladu. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem ( místo ztuženého tuku můžeme použít máslo, musí ho být však dvojnásobné množství ). Z těsta pak tvarujeme kuličky větší než plod třešně, napíchneme na vidličku či špejli a namáčíme v čokoládě. Necháme okapat a ihned obalujeme v dostatečném množství kokosu. Kuličky uchováváme v chladu.
Množství pro: 4 osob(y)
Doba přípravy: 40 minut