Vanilkové rohlíčky s mandlemi
Vanilkové rohlíčky s mandlemi. Ingredience 100 g mletých neloupaných mandlí, 200 g tuku Stella, 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, moučkový a vanilkový cukr na obalení. Příprava receptu: Mandle i se slupkou pomeleme nebo dobře rozmixujeme. Na vál prosijeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle.
Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme chladit nejméně na 30 minut. Těsto si můžeme připravit i 2 dny předem. Těsto rozdělíme asi na 4 stejné díly a z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na přibližně stejné kousky. Z jednotlivých kousků tvarujeme rohlíčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 180°C podle velikosti asi 10 - 12 minut. Mírně prochladlé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.