Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Vaječná sedlina

Vaječná sedlina, suroviny na recept 0,15 l smetany, 4 vejce, sůl, máslo a mouku na formu. Ve smetaně rozkvedláme vejce a osolíme. Pudinkovou formu nebo větší kávové hrnečky či misky z varného skla vymastíme máslem a vysypeme moukou.

Nalijeme do ní smetanu s vejci a dáme na plotnu do hrnce s teplou vodou (do vodní lázně). Když se začne voda vařit, odstavíme, dáme na kraj trouby a vaříme zvolna 30 minut. Hotovou sedlinu vyklopíme na prkénko, nakrájíme na kousky a na talíři ji pak zalijeme polévkou. 

Komentáře