Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |
Dětské speciality | Grilování | Majonézy a omáčky | Maso | Polévky | Ryby | Rychlé recepty | Saláty | Vánoční cukroví | Zavářky do polévky

Balkánské pirohy

Tvaroh, sýr a žloutky rozmixujeme do hustého krému, dle chuti opatrně dosolíme a vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na větší čtverce, které plníme lžící krému. Pevně uzavřeme a dáme na plech s pečícím papírem, kde je potřeme rozšlehaným bílkem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.
Více...

Caprese

Na větší talíř nakrájíme na tenčí plátky mozzarellu, na ní přidáme nakrájená rajčata. Toto polejem olivovým olejem a lehce pokapeme balzamikovým octem. Podle chuti osolíme a opepříme. Velmi důležitá je také bazalka, kterou přidáme v hojné míře a při sypání podrtíme mezi prsty, aby vzniklo její aroma. Celé to můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky. Jak prosté a chutné!
Více...

Balkánský sýr

Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30-45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet cca 30 minut. Poté lilky potřeme směsí česneku a oleje, necháme chvilku odležet a potom grilujeme do měkka. Následně, dokud je lilek horký, obalíme jím kousky balkánského sýra.
Více...

Sýrové kuličky

Měkký tvaroh, žervé a eidam důkladně propracujeme a vytvarujeme malé kuličky, které obalujme v koření. Hotové kuličky vložíme do sklenice, přidáme sterilovanou zeleninu, olivový olej a česnek. Necháme 1 týden marinovat. Podáváme s grilovanou bagetou potřenou bylinkovým máslem.
Více...

Ďábelská omeleta

Na oleji orestujeme kolečka klobásy, přidáme nakrájené feferonky, kapie, promícháme. Tuto směs zalijeme rozšlehanými vejci se solí a mlékem, promícháme a zvolna pečeme na pánvi nebo v troubě. Omeletu přeložíme, položíme na list salátu, posypeme petrželkou a ozdobíme plátky rajčete. Podáváme s chlebem.
Více...

Vaječná tlačenka

Slejeme nálev z Moravanky a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme aby se rozpustila (nevaříme). Do toho přidáme všechny ingredience pokrájené na kostičky, včetně zeleniny z Moravanky a opatrně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vlijeme do igelitem vyloženého srnčího hřbetu (lépe se vyndává), nebo plníme do tlačenkové nohavice. Dáme do ledničky ztuhnout.
Více...

Avokádová pěna

Želatinu rozpustíme ve vodě a pozvolna zahříváme, až se zcela rozpustí. Odstavíme. Avokádo umícháme s worchest. omáčkou a soli, smetanu s mojonézou a vše smícháme dohromady. Nakonec vmícháme želatinu. Nalejeme do připravených, olejem vymazaných forem (já používám malé na pudink). Necháme na studeném místě ztuhnout. Vyklopíme na lístky hlávkového salátu a ozdobíme plátkem citronu.
Více...

Brynzová pomazánka

Ředkvičky nastrouháme na jemno, přidáme brynzu a pomazánkové máslo a všechno dohromady vyšleháme. Brynza je dost slaná a chuťově výrazná, takže není třeba solit ani kořenit. Podáváme na tmavém pečivu.
Více...

Budapešťská pomazánka

Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
Více...

Celerová pomazánka

Celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme na jemno nakrájený měkký salám (junior), cibuli, sterilované okurky, vejce a smícháme s pomazánkovým máslem. Na správnou konzistenci doplníme taveným sýrem, nebo najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a majonézou. Podle chuti sůl, pepř, francouzskou hořčici.
Více...
1 2 > >|