Smetanové knedlíčky do polévek
Smetanové knedlíčky do polévek recepty, suroviny na recept 30 g másla, 4 malé cibulky, 2 vejce, citrónová kůra, strouhanka, sůl, muškátový květ, 1 lžíce smetany. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a necháme osmažit.Více...
Knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky recepty, suroviny na recept 20 g másla, 1 vejce, špetka muškátového oříšku, ½ kávové lžičky strouhané citrónové kůry, sůl, 1 lžíce mléka, 80 g strouhanky. Na talíři utřeme máslo, žloutek, muškátová oříšek, citrónovou kůru, sůl a mléko.Více...
Knedlíčky z rybího masa
Knedlíčky z rybího masa recepty, na recept potřebujeme 150 g dušeného rybího masa bez kostí, 2 vejce, 30 g másla, 1 houska a mléko na její namočení, citrónová kůra, petrželová nať, sůl, strouhanka, tuk na smažení. Dušené rybí maso nadrobno rozsekáme.Více...
Knedlíčky z mlíčí
Knedlíčky z mlíčí recept, potřební suroviny Mlíčí z kapra, ½ housky, 1 vejce, 1 žloutek, strouhanka, sůl. Mlíčí vložíme na chvíli do vařící vody a stáhneme z něho blanku.Více...
Nočky
Nočky do polévky, recept suroviny 5 lžic mléka, 40 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, muškátový květ, petrželová nať, 100 g mletého rybího masa. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme a necháme vychladnout.Více...
Svítek
Svítek do polévky, na tento recept potřebujeme 50 g hrubé mouky, 2 vejce, 50 g másla, sůl. Z bílků ušleháme sníh, do něho zlehka vmícháme žloutky, mouku a sůl. Nakonec přidáme vychladlé rozpuštěné máslo.Více...
Omeletové nudle
Omeletové nudle, suroviny na recept 1 vejce, 0,15 l mléka, 60 g hladké mouky, sůl, 30 g sádla nebo oleje. Do misky dáme mouku, rozkvedlaná vejce a sůl, zalijeme mlékem a umícháme řídké těsto. Krátce necháme odpočinout.Více...
Vaječná sedlina
Vaječná sedlina, suroviny na recept 0,15 l smetany, 4 vejce, sůl, máslo a mouku na formu. Ve smetaně rozkvedláme vejce a osolíme. Pudinkovou formu nebo větší kávové hrnečky či misky z varného skla vymastíme máslem a vysypeme moukou.Více...
Zavářka jako hrášek
Zavářka jako hrášek, na recept potřebujeme 6 lžic mléka, 1 lžíce bílého vína, 1 vejce, 60 g mouky a tuk na smažení. Do půllitrového hrnku dáme mléko, víno, špetku soli, vejce a dobře rozkvedláme. Přidáme mouku a za stálého kvedlání připravíme řídké těsto.Více...
1